Echte Oompah-oompah-musik aus Lund.

Med inspiration från den sydtyska musiktraditionen exekverar vi allt från ouvertyrer, glada marscher, valser, polkor, folkmusik till käcka schlagrar. Och naturligtvis bjuder vi in publiken till allsång. 18 blåsare och två slagverkare garanterar hög stämning och hög kvalitet! Turnéer till bland annat München, Prag, Innsbruck, Eslöv och Bjärred. 2011 utsedd till auktoriserad orkester på Hofbräuhaus i München!


Orkestern bildades i Lund 1991 och nästan alla medlemmar har en bakgrund i Academimusiccorpset Bleckhornen, vilket borgar för intensitet i det musikaliska och sceniska framförandet.

Vi spelar på Oktoberfester, festivaler, karnevaler, tältfester, företagsevenemang och till och med som mingelmusik på bröllop! Vår högsäsong är i september/oktober men självklart är vi spelklara året runt.


Till den totala upplevelsen hör självfallet klädseln. Samtliga musikanter uppträder i Dirndlklänning alternativt Lederhosen och andra attribut som tyrolerhatt, halsprydnad och knästrumpor. Vi har också egna allsångshäften som arrangören kan ta del av mot en mycket blygsam kostnad.

Orkestern är en ideell förening och försedd med F-skattsedel.
Boka oss gärna här!

 


KALENDER

Lördag 24 augusti 2024
Södra Sandby
Privat fest


Fredag 20 september 2024
Amiralen, Malmö
Oktoberfest


Lördag 21 september 2024
Amiralen, Malmö
Oktoberfest


Fredag 27 september 2024
Amiralen, Malmö
Oktoberfest


Lördag 28 september 2024
Amiralen, Malmö
Oktoberfest


Fredag 4 oktober 2024
Habo Gård, Lomma
Pensionärsevenemang


Lördag 5 oktober 2024
Torna Hällestad Lanthandel
Oktoberfest


Lördag 12 oktober 2024
Hörby
Privat fest